Scooterhelm goedkoop online kopen, een goed idee?

Je kunt een scooter online kopen, waarom dan ook niet meteen een scooterhelm bestellen? Als je denkt dat online een scooterhelm kopen ingewikkeld is vanwege de maat, en omdat vergelijken met plaatjes lastig kan zijn heb je het mis; een scooterhelm goedkoop online kopen is heel eenvoudig mits je rekening houdt met enkele belangrijke aandachtspunten. En die hebben we op deze pagina voor je op een rijtje gezet!

Goedkoop een scooterhelm kopen doe je uiteraard bij Scooteronderdelenshop.com, de website met duizenden onderdelen en accessoires voor jouw scooter.

Waar wordt de helm gemaakt?

De kans is groot dat jouw nieuwe scooterhelm van heel ver komt, de meeste producten worden immers in Azië gemaakt. Dat geldt ook voor de “Westerse” merken, want in het oosten liggen de lonen lager, en zo kun je goedkoop een scooterhelm bestellen. Dat is op zich geen probleem, ten eerste kunnen ze in Azië minstens zo goed helmen produceren, en elke helm die je in Nederland kunt kopen, online of in de winkel, moet aan strenge voorwaarden voldoen. Dat betekent overigens niet dat elke helm gelijk is, de grootste verschillen liggen gelukkig vooral op het gebied van comfort en design, een gevaarlijke helm zul je bij Scooteronderdelenshop.com in elk geval niet tegenkomen!

Nieuwe scooterhelm kopen

Je kunt geld proberen te besparen door een tweedehands scooterhelm te kopen. Naast de factor hygiëne moet je ook precies de juiste maat vinden, en dan weet je nog niet of de helm onbeschadigd is. Zelfs wanneer de buitenschil helemaal puntgaaf is, kan het best zijn dat er in de binnenschil een scheur zit. En dat merk je helaas pas wanneer het te laat is. Een nieuwe scooterhelm kopen is niet alleen lekker fris, het is ook gewoon veiliger. Met een goede helm kun je jaren vooruit, en je rijdt een stuk prettiger als je weet dat je een goede helm op je hoofd hebt!

Hoe weet je dat de helm past?

Net zoals jouw schoenen niet een paar maten te groot of te klein moeten zijn, geldt dat ook voor een helm. Je moet eerst jouw hoofdomtrek meten, je vindt op de scooterhelmen pagina van Scooteronderdelenshop.com een matentabel met centimeters en de bijpassende maat. Wanneer een scooterhelm te strak zit is dat niet comfortabel, je kunt ook niet goed ademen en luisteren. Wanneer een scooterhelm juist te los zit kan deze gaan verschuiven en zelfs afvallen bij een ongeval.

Webshop voor scooterhelm kiezen

Een scooter is een scooter, eigenlijk kun je die heel eenvoudig online bestellen. Bij kleding en accessoires zoals een scooterhelm is de maat uiteraard belangrijk, en je kunt op de foto niet altijd duidelijk zien hoe het product er in het echt uitziet. Met de product recensies en beschrijvingen op Scooteronderdelenshop.com kun je vaak al een goed beeld vormen van het artikel, daarnaast heb je ook een 14 dagen zichttermijn om de scooterhelm eerst zelf thuis te bekijken. Je mag deze uiteraard niet in gebruik nemen, maar je ziet en voelt al snel wat je koopt.

Bekijk zelf het complete assortiment scooterhelmen in de webshop van Scooteronderdelenshop.com, en neem voor meer vragen gerust even contact op met de helpdesk.